Index Vakbarát Hírportál

Zaklatással vádolja Gréczy Zsoltot a Mi Hazánk parlamenti szakértője, de a levelezés árnyalja a képet

2019. december 13., péntek 18:51

Frissítés: Gréczy Zsolt pert kezdeményez megrágalmazása miatt. Az Indexnek reagálva árnyaltabb kép rajzolódik ki a történetről.

Ne rettegj már ennyire!

Kegyed ma nem dolgozik?

Este kakaó?

Tetszik a kűrruhád!

Fünf koma najn!

Ilyen és ehhez hasonló üzeneteket kapott állítása szerint Gréczy Zsolttól a Mi Hazánk parlamenti szakértője. A 28 éves Palányi Nóra a Pesti Srácoknak beszélt a DK-s politikus nyomasztó közeledéséről.

Szeretném, ha megszűnne az a folyamatos chat üzengetés, nem szeretném, ha bármilyen kommunikáció érne tőle engemet,

szóval semmiféle dolgot nem akarok vele” – üzente a DK szóvivőjének Palányi, aki meglepődött azon, hogy „egy DK-s politikus nemhogy felismer, de köszön is egy jobboldalinak.” Elmondása szerint

Első találkozásuk egy áruházban volt, épp a kifliknél futottak össze.

„Mit szólnék egy közös kávézáshoz, kakaózáshoz, koktélozáshoz, igazából az összes italfajtát elmondta.” 

„Magáról küldözgette a youtube-videókat, riportokat, mondta, hogy nem a főnököm, de szakmailag sokat tud nyújtani.”

Palányi elmondása szerint nem reagált Gréczy üzeneteire, de a DK-s politikus nem „értett a szóból.”

Gréczy: Rágalom a Fidesz segédcsapatának bevetésével.

A DK-s politikus szerint Palányi beszámolója nagyon torzít, legfeljebb a Fidesz politikai rágalomhadjáratáként értelmezhető.

Ő jelölt be a Facebookon, először azt sem tudtam, ki az

– mondta az Indexnek Gréczy, aki már erre a bejelölésre reagált, és volt is közöttük párbeszéd abban a néhány napban november második fele és december első napjaiban. Ellentétben a Pesti Srácoknak adott beszámolóval Palányi válaszolt Gréczynek, elfogadva a találkozót lehetőségét:

Bárkinek kész vagyok megmutatni, semmi takargatnivaló üzenetem nem volt. „Semmilyen zavarbaejtő tartalmú üzenetváltás nem volt köztünk. Két ember beszélt egymással, az baj?”

Az üzenetváltásból kiderül, Gréczy valóban nem tudta, hol dolgozik Palányi, a beszélgetés során derül ki Palányi válaszából, hogy a „független független” Volner Jánosnál, az egykori jobbikos, majd a Mi Hazánkhoz igazolt politikusnál.

Ennek ellenére Palányi elmondása szerint a zaklatás napokon át folytatódott, aztán újra összefutottak a bevásárlóközpontban, ahol Gréczy a vállára tette a kezét és "nagyon felbátorodott".

Volt, hogy "a szakértői páholyból ki kellett mennem, mert folyamatosan nézett. A folyosón meg körözött" – mesélte Palányi, aki arra kérte a politikust, hogy ne zaklassa tovább.

Gréczy szerint sok mindenről cseteltek, erdélyi segélykoncerttől kezdve Kósa Lajos élő műsoráig, de a megbeszélt találkozó valóban nem jött létre. Ezután Gréczy valóban küldött üzeneteket, amelyekre már Palányi nem reagált – ő a Pesti Srácoknak már csak ezt a részt mutatta be. „De amit idéz, azon is mi a zaklatás?” – kérdezte Gréczy, megjegyezve, hogy ha lett volna bármilyen, sikamlós üzenet, akkor nyilván bevetette volna ellene a Pesti Srácok a rágalmazó cikkben.

„Aljas hazugság az is”, hogy Palányinak ki kellett mennie a páholyból, de az is, hogy a boltban a vállára tette volna a kezét.

Öregecskedés Robert de Nirótól

Az 57 éves Gréczy Robert de Nirót is segítségül hívta ez egyik üzenetben, legalábbis ez látható Palányi telefonján. A filmszínésznek tulajdonított idézet arról szól, hogy a hosszú házasság és a korosodás kihívások elé állítja a férfiembert, de erre azért az öregecskedő feleségnek remek válasza van:

"50 évnyi házasság után egy napon figyelmesen megnéztem a feleségemet és azt mondtam neki 50 évvel ezelőtt kicsi lakásom volt, ócska kanapén aludtam, fekete-fehér tévét néztem" – most pedig mindenem megvan "de egy 69 éves nővel bújok ágyba. Feleségem intelligens asszony, nem sértődött meg, nem is hordta le a fejem, annyit mondott, élhetek a lehetőséggel, és keressek csak egy 19 éves ifjú hölgyet, neki pedig gondja lesz arra, hogy ismét egy kis lakásban, szaladt kanapén ócska fekete-fehér tévét nézhessek.”

Perre megy Gréczy

Ez a Fidesz újabb akciója, de engem ezzel megkarcolni sem lehet – mondta Gréczy, aki szerint a kormánypártot nyilván zavarja a DK és az ellenzék erősödése, ezért is tesznek lépéseket a DK több politikusával szemben. Ráadásul ezek a zaklatásról szóló nyilatkozatok azt is célozzák, hogy elsúlytalanítsák vele a Borkai-ügyet. "Az Angyal ügyvédje is ezért van, aztán azóta sem jött le ott semmi" – idézte fel a politikus, megjegyezve, hogy a sajtóhelyreigazítást célozva és rágalmazás miatt is pert indít.

Néhány nappal korábban a Dolly Roll egykori zenésze, Zsoldos Gábor írt egy ma már nem elérhető posztot a Facebook-oldalán, azt állítva, hogy párját, F. Zsófiát üzenetekkel bombázza Gréczy – írta a Bors. A DK-s politikus akkor a Facebookon reagált, visszautasítva a vádakat. Idézett egy F. Zsófiának tulajdonított nyilatkozatot is, amelyben a nő kijelenti: Gréczy Zsolt őt sosem zaklatta. 

Gréczy ekkor is pert indított a Riposzt, az Origo és a Bors ellen. „Nem vagyok tőle boldog, hogy ezzel kell foglalkoznunk. De ez van, ezt a pert is megnyerem”

Rovatok