Index Vakbarát Hírportál

Harminc méteren át húzhatta autójával az alászorult gyereket a részeg sofőr

2019. december 16., hétfő 14:18 | négy éve frissítve

Kézzel emeltek fel az éppen arra járó rendőrök és gyalogosok egy autót pénteken este Kiskunhalason, miután meghallották, hogy valaki segítséget kér. Ekkor látták meg, hogy az autó alá szorult egy 13 éves kislány, írtuk szombaton. Az ittas sofőr épp el akart menekülni a helyszínről, ám a rendőrök feltartóztatták és eljárást indítottak ellene.

A Kecskeméti Járási Ügyészség közleményéből további részletek is kiderültek: a gyanú szerint „Kiskunhalason egy harmickét éves helybeli férfi ittasan, érvényes vezetői engedély nélkül haladt autójával, amikor ittasságából eredő figyelmetlensége miatt a STOP tábla ellenére nem adott elsőbbséget a kivilágított kerékpárján szabályosan haladó tizenhárom éves gyermeknek. Az ütközés következtében a gyermek az autó alá esett, azonban a férfi a balra kanyarodást befejezte és csak további mintegy harminc méter megtétele után állt meg. Ezután a férfi a járművéből kiszállt, a baleset helyszínét elhagyta és nem nyújtott segítséget az autó hátsó tengelye alá beszorult, súlyosan sérült gyermeknek."

A Kecskeméti Járási Ügyészség súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés és más bűncselekmény miatt a többszörösen büntetett előéletű 32 éves férfi letartóztatását indítványozta a bűnismétlés, hétfőn el is rendelték a letartóztatást, írja a birosag.hu.

Rovatok