Index Vakbarát Hírportál

Elkoboznák Simonka György vagyonát

2019. december 20., péntek 08:13

850 milliós vagyonelkobzást kért az ügyészség Simonka György fideszes parlamenti képviselőre, tudta meg a 24.hu. A lap megismerhette a vádiratot, amiből kiderült, hogy a 8,5 éves fegyházbüntetés mellé még anyagi csőd is társulhat, ha a bíróság bizonyítottnak látja a vádakat. 2018-as vagyonnyilatkozata szerint a politikusnak nincs ennyi pénze, viszont van majdnem 86 millió forintnyi tartozása.

Simonka megvádolt rokonai sem tarthatnák meg a vagyonukat. Unokahúgától korábban már lefoglaltak 32 milliót.

Bár a politikus csak az ügy harmadrendű vádlottja, az ügyészség őt tartja a bűnszervezet vezetőjének. Vissza nem térítendő támogatásokat szereztek meg és ezzel 1,4 milliárdos kárt okoztak az adófizetőknek a vádirat szerint.

Megmutatjuk, hová ömlöttek Simonka milliárdjai

Ügyészség:  Nem módosították a Btk.-t Simonka érdekében

„A nyomozás adatai szerint Simonka György nem befolyásolta a bűnszervezetre vonatkozó szabályozás módosítását. Hasonlóképpen más törvények esetében sem történt ilyen ráhatás, és erre utaló megállapítást a vádirat sem tartalmaz” – írta Keresztes Imre főügyész Hadházy Ákos független képviselő csütörtöki közlésére reagálva.

A vádirat a történeti tényállás keretében foglalkozik azzal, hogy Simonka György a támogatások kapcsán igyekezett azt elérni, hogy megvalósult beruházások esetében, okirati szabálytalanságok miatt ne kelljen a támogatási összeget visszafizetni. A jelen ügy tekintetében mindez büntetőjogi vonatkozással nem bír

– olvasható a közleményben.

Rovatok