Index Vakbarát Hírportál

Hiába kért rendőri védelmet a brutálisan összevert miskolci nő

2019. december 24., kedd 16:43 | aznap frissítve

Hiába kért rendőri védelmet a Bujákon brutálisan összevert hatgyermekes édesanya, Orosz Bernadett, az Igazságügyi Minisztérium inkább pszichológust és jogi segítséget ajánlott fel neki, derül ki a 168 Órához eljuttatott minisztériumi válaszból.

A miskolci nő néhány napja levelet írt Varga Judit igazságügyi miniszternek, amelyben rendőri védelmet kért, és azt, hogy a győri gyermekgyilkosság esetéhez hasonlóan azonnal rendeljenek el vizsgálatot az ő ügyében is.

A levélre Gellén Márton helyettes államtitkár válaszolt, aki különböző áldozatsegítő szolgáltatásokat ajánlott a nőnek: "Tájékoztatom, hogy a levelében jelzett, többnyire a büntetőeljárás során tett intézkedések, illetve a szükséges intézkedések elmaradásának kivizsgálása folyamatban van, annak eredményéről haladéktalanul értesítjük Önt. (...) Meglátásom szerint jelen helyzetben az Ön számára az egyik legfontosabb segítség az érdekérvényesítés szolgáltatás lehet."

A nő ezután hétfőn újabb levelet írt Varga Juditnak. "Meddig kell várnom az eredményre? Miért kell nekem hatgyermekes édesanyaként rettegésben töltenem a karácsonyt? Mit jelent az, hogy haladéktalanul értesítenek az eredményről? (...) Nem érzelmi segítségre és pszichológusra, valamint jogi tanácsadásra van szükségem, hanem arra, hogy az illetékes rendőrhatóság az ellenem elkövetett bűncselekményt azonnal és megfelelő súlyú bűncselekményként minősítse" – írta.

Orosz Bernadett kedden a 168 Órának elmondta: a bántalmazó férfi a távoltartási végzés ellenére hétfő este karácsonyi üdvözletet küldött az egyik gyermekének. "Ebben a helyzetben egy ilyen üzenetet küld a 12 éves lányomnak? Egy bocsánatkérés sem hangzott még el a szájából. Ki akar tőle bármilyen üzenetet kapni? Ebben a felállásban ez nem egy őszinte kívánság, sokkal inkább egy cinikus, gúnyos üzenet, ami jelen esetben zaklatásnak minősül" – írja a nő.

A hatgyermekes édesanya elmondta: az arca még mindig fáj, darabos orrcsonttörése van, az orrsövényét fél év múlva műteni kell, és a fülcimpáját is össze kell varrni. "Még számtalan olyan műtét vár rám, amit az OEP nem támogat, de fájdalommal jár" – állítja a nő, akit novemberben a felismerhetetlenségig összevert volt barátja, a sárospataki K. István. A férfit időközben kirúgták a munkahelyéről, de jelenleg is szabadlábon van.

Rovatok