Index Vakbarát Hírportál

Az ügyészség szerint újra elmenekülhetne a sofőr, aki szilveszterkor részegen gázolt

2020. január 3., péntek 09:02

Az ügyészség szerint egyszer már megmutatta, hogy milyen ember az a sofőr, aki szilveszteréjjel halálra gázolt egy férfit, majd egy nőt, aztán elmenekült, ezért a 28 éves férfi letartóztatását kéri a bíróságtól.

A Kecskeméti Járási Ügyészség halált okozó, ittas járművezetés bűntette és más bűncselekménnyel is gyanúsítja az öttömösi férfit, aki újév hajnalán Kiskunmajsán berúgva ült a volánhoz. A férfi az élettársa kocsijával 3 óra 47 perckor a Fő utcán járt éppen, a Fiumei utca kereszteződésében letért a jobboldali útpadkára, és ott elütötte a Fiumei utcában gyalog közlekedő férfit és nőt.

A balesetben az elgázolt férfi a helyszínen életét vesztette, míg a nő 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A sofőr a gázolás után nekiment egy közúti jelzőtáblának és egy fának, aztán a helyszínről anélkül távozott, hogy tőle elvárható segítséget nyújtott volna, írja az ügyészség.

A férfit rendőrök állították meg, akiknek feltűnt, hogy a kocsi rommá van törve. A gyanúsított terhére rótt, kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmények 2-től 12 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetettek. A férfi az általa okozott baleset helyszínéről a felelősségre vonás alóli kibúvás érdekében elmenekült, ezért az ügyészség a letartóztatását a szökés, elrejtőzés veszélye miatt, jelenlétének biztosítása érdekében a mai napon indítványozta.

Rovatok