Index Vakbarát Hírportál

Megdöbbentem, mint a legtöbben

2020. január 10., péntek 08:53

Interjút készített a Magyar Nemzet Dézsi Csaba Andrással, a kormánypártok győri polgármesterjelöltjével. Az első kérdés ez volt:

Melyek voltak az első gondolatai, amikor 2019 szeptemberében értesült a Borkai-ügyről, és amikor napról napra újabb botrányos információk jelentek meg a volt polgármester horvátországi luxushajóútjáról?

A válasz pedig:

Megdöbbentem, mint a legtöbben, akik korábban nem hallottunk ezekről a dolgokról.

Ezután röviden beszámolt felkérésének körülményeiről, eddigi politikai pályafutásáról és terveiről. Szerinte az ellenzék kampányát Budapestről és Szombathelyről irányítják, viszont az ő élete „nyitott könyv a szülővárosában”. Közismert állatvédőnek nevezte magát, „most azzal próbálnak irigységre buzdítani embereket, hogy az állatvédelmi törvényeknek megfelelően röpdében tartom a papagájaimat”.

Dézsi Csaba András a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban dolgozik osztályvezető főorvosként, mellette pedig a Széchenyi Egyetemen oktat. 1994 óta a Fidesz önkormányzati képviselője, két évig pedig a helyi párt elnöke is volt.

Győrben január 26-án azért tartanak időközi választást, mert az október 13-án megválasztott polgármester, Borkai Zsolt lemondott tisztségéről.

Rovatok