Index Vakbarát Hírportál

Varga Zoltán kapja Gréczy Zsolt parlamenti mandátumát

2020. január 24., péntek 12:26

Varga Zoltán kapja Gréczy Zsolt parlamenti mandátumát, írja az MTI a Demokratikus Koalícióra hivatkozva.

Az 57 éves politikus Debrecenben született, politológusként végzett a Miskolci Egyetemen. A DK szerint Varga Zoltán évek óta részt vesz a helyi közéletben és politikában, 2006 óta a debreceni közgyűlés ellenzéki képviselője. A Demokratikus Koalícióval 2014 óta politizál.

A DK szerint Gréczy Zsolt továbbra is segíti a pártot, hogy "az orbáni rendszer leváltása után mielőbb visszaállíthassuk a köztársaságot és a jogállamiságot Magyarországon".

Gréczy Zsolt december végével mondott le parlamenti mandátumáról, miután intim fotók jelentek meg róla. Előbb a Borsban megjelent, egyébként a vádló Facebook-poszt önkéntes eltávolításával zárult „Dolly Roll-sztori” volt az első. Erről Gréczy azt mondta, a posztot levették, majd mind a zenész, mind annak vőlegénye nyilatkozta, hogy szó sem volt ilyesmiről.

Ezután a Pesti Srácok közölt videót hasonló témában, hasonló állításokkal, amiben a Mi Hazánk egyik munkatársa mondta el videón, hogyan zaklatta őt Gréczy hosszú időn keresztül. Erről Gréczy azt mondta, a nő azt elfelejtette elmondani, hogy nem ő jelentkezett a nőnél, hanem a nő jelölte be, és a beszélgetéseik soha semmilyen intim elemet nem tartalmaztak. És bár hónapokig tartó üzenetváltásról is írtak, igazából 8 napon át váltottak üzeneteket, mondta.

A harmadik ügy egy ismeretlen feladó leveleivel kezdődött. Több újság szerkesztőségét is  megkereste  egy ismeretlen levélíró egy 2015-ös történettel, ami arról szólt, hogy Gréczy, miután megismerkedett egy nővel, már másnap képeket küldözgetett neki magáról, hiányos öltözékben, foltos gatyában. A levélíró csütörtökön újabb fotócsomagot küldött, húsznál is több képpel, ezek még erősebbek voltak. Azt írta, hogy hiába tiltotta le mindenhol a politikust, az tovább zaklatta, több év kellett, mire fel tudta dolgozni a netes molesztálást. 

Rovatok