Index Vakbarát Hírportál

Ónos eső, hó, szél, köd!

2020. január 27., hétfő 20:18 | aznap frissítve

Sok csapadékra, ónos esőre, valamint ködre és erős szélre is figyelmeztetett az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) hétfőn. Az előrejelzés szerint a hőmérséklet hajnalban mínusz 3 és plusz 2 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 4 és 11 fok között várható, de északkeleten hidegebb lesz.

Éjfélig a Dunántúl északnyugati részein folytatódik a helyenként sűrű, zúzmarás ködös idő, néhol ónos szitálással, majd éjféltől fokozatosan javulnak a látási viszonyok

– írja az OMSZ az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésben.

Kedden a hajnali-reggeli órákban nyugat felől újabb csapadék jön, holnap egészen éjfélig többfelé várható csapadék az országban.

Az Északi-középhegység térségében kedd délutánig nem eső, inkább havazás, havas eső lehet a jellemző, illetve a reggeli órákban kisebb területen inkább a középső országrész északi részén átmeneti ónos eső sem zárható ki.

Az ónos eső veszélye miatt a fővárosra, valamint Pest, Komárom-Esztergom és Nógrád megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az Északi-középhegység környékén kedd délig akár 2 centiméter, az Északi-középhegység északi részén az északi határ közelében kedd délutánig 2-5 centiméter, a hegyvidéki területeken pedig 5 centiméternél is több hó hullhat.

Kedd este pedig délnyugaton is lehet átmeneti havazás.

Kedd délután, este a hidegfront mentén a Dunántúlon helyenként 65-70 kilométer/óra körüli széllökések kísérhetik az északnyugati szelet, illetve a Dunántúlon (délnyugaton) villámlás sem zárható ki.

Az erős szél miatt Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést keddre.

Rovatok