Index Vakbarát Hírportál

Autókra, utakra zuhannak az erős szél miatt kidőlt fák

2020. február 4., kedd 13:36 | aznap frissítve

Egymás után kapják a hívásokat a Győr-Moson-Sopron megyei tűzoltók viharkárok miatt, olvasható a Katasztrófavédelem oldalán. Mint írják,

A tűzoltóegységek, amint felszámolták a károkat, vonulnak a következő helyszínre, írja a Katasztrófavédelem.

Fejér megyében 16 óra körül az M7-es autópálya 33 kilométerkövénél egy teherautó üres pótkocsija dőlt az útra a nagy szélben. Közlekedési baleset nem történt, de teljes útzárat rendeltek el a műszaki mentés idejére. Nem sokkal öt előtt már félpályán megindult a forgalom, miután a megbillent kamion pótkocsiját rögzítették.

Ön is látott durva viharkárt? Van fotója, vagy videója?
Küldje el nekünk!

Komárom-Esztergom és Veszprém megyében is gondokat okoz a szél:

Budapesten is sok helyre riasztották a tűzoltókat:

Nem csak a közúton, hanem a vonatközlekedésben is problémákat okoz a szélvihar, több helyen fa dőlt a sínekre, a helyzetről ebben a cikkünkben tájékozódhat.

Mint megírtuk, feltehetően megdőlt a napi szélerősség rekordja, a Kab-hegyen 120 km/órás széllökéseket mértek. A hidegfront napközben eléri az ország középső tájait, majd estére a keleti országrészt is. Az erős szél miatti másodfokú riasztás azonban szerdán is érvényben lesz.

(Borítókép: Újpesten egy fa gyökerestül kifordult és a tövében álló autóra dőlt. A koronája a vele srégen szemven álló autóra is raesett. A tűzoltók már feldarabolták a fa nagy részét. Fotó: Olvasói fotó / index)

Rovatok