Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek a metróban késelő munkás ellen

2020. február 4., kedd 10:02

Vádat emeltek egy 25 éves építőipari segédmunkás ellen, aki késeléssel vett elégtételt a neki beszóló kollégáján, írja a Fővárosi Főügyészség közleménye. Az eset még 2018 augusztusában történt, mi is beszámoltunk róla: akkor arról írtunk, hogy V. Dávid az Újpest-központ metróállomás építési területén vitatkozott össze egy kollégájával. 

A fiatal férfi a főügyészség közleménye szerint azért vitatkozott össze társával, mert az többször is beszólt neki munka közben. A sértettségét a férfi műszak után azzal vezette le, hogy

elővette a kését, odalépett az egymásra pakolt rácsokon ülő sértetthez, és megszúrta munkatársa mellkasát, majd az egyik combját is.

Kollégája egyből felkiáltott, munkatársai a segítségére siettek, majd a kiérkező mentők egyből kórházba szállították. Perceken belül a helyszínre értek a rendőrök is, akik tíz percen belül elkapták a 25 éves támadót is. 

A főügyészség arról ír, hogy a sértett súlyos sérüléseket szenvedett, és csak a véletlenen múlt, hogy nem lett a késelésből életveszélyes sérülés. Emiatt a 25 éves támadót életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják, ezért pedig akár kettőtől nyolc évig terjedő börtönt is kaphat. 

Rovatok