Index Vakbarát Hírportál

Kilépett a Jobbikból a párt korábbi debreceni elnöke

2020. február 27., csütörtök 10:51

Bencsik János és Szávay István után újabb jobbikos távozott a pártból: Bogdán Szabolcs, a Jobbik korábbi debreceni elnöke közleményben tudatta döntését, írja a dehir.hu . Ebben azt írja, nehéz szívvel hozta meg a döntést, mert 13 éve dolgozik a párttal, de már nem látja az esélyt arra, hogy visszatérhetnek arra az útra, amit az alapító okirat kijelölt.

Én viszont a jövőben is szeretnék a barátaim, ismerőseim és határon túli nemzettestvéreim szemébe nézni, és kijelentem, hogy a Jobbik jelenlegi irányvonalával azonosulni nem tudok. A legutóbbi kongresszus óta tapasztalt folyamatok – bolsevik típusú leszámolások, a nemzeti értékelvű politizálás teljes feladása – mind abba az irányba mutatnak, hogy számomra a jelenlegi elnökséggel való együttműködés nem lehetséges. Én valaha egy bajtársi szövetségnek léptem a kötelékébe, de mára ez a kötelék megszűnt létezni, én pedig nem kívánok tovább olyan célokért dolgozni, amelyek a meggyőződésemmel ellentétesek

– írta Bogdán. A közlemény szerint további öt tagtársa (korábbi önkormányzati képviselőjelöltek) is jelezte számára, hasonlóan látják, mint ő, ezért szerdán ők is kiléptek a pártból. Bogdán 2018 nyarán lett a Jobbik debreceni alapszervezetének elnöke, januárban váltotta Bíró László.

Jakab Pétert januárban választották meg a Jobbik elnökévé, azóta többen is otthagyták a pártot azért, mert nem tudnak azonosulni az új iránnyal.

Rovatok