Index Vakbarát Hírportál

Minden játszóteret bezárnak Budapesten

2020. március 17., kedd 16:19 | aznap frissítve

Minden játszóteret bezárnak Budapesten - jelentette be Karácsony Gergely keddi online tájékoztatóján, a Budapesti Operatív törzs ülése után. A főpolgármester szerint azért hozták meg ezt a döntést, mert a játékok kiváló terjedést biztosíthatnak a koronavírusnak. Hasonló döntés született több vidéki városban is. 

A fővárosban megszüntették az első ajtós felszállást, valamint kordonokat húztak fel a buszokon és a trolikon. Arra kérnek mindenkit, hogy mivel van elég hely, senki se üljön a kordonok mögé, ezzel szeretnék védeni a sofőröket, akik jelen helyzetben különösen fontosak a város működőképessége szempontjából. 

A BKK és a BKV járatai csütörtöktől nyári szünidei menetrendre állnak át, mivel egyébként is azt látják, hogy jelentősen csökkent az utasszám a tömegközlekedésen. 

Online regisztrációval könnyítik és havi száz forintra csökkentették a Bubik használatának díját - folytatta a főpolgármester. 

A kerületekkel egyeztettek a budapesti parkolásról, és arra jutottak, hogy káoszhoz vezetne, ha ingyenessé tennék, ezért ezt nem teszik meg. 

Szintén a kerületi vezetőkkel egyeztetve az a benyomás alakul ki a főpolgármesterben, hogy nem elégséges az információáramlás a központi kormányzat felől. Nem tudok megnyugtató választ adni azokra a kérdésekre, hogy kapnak-e védőfelszerelést a kerületekben dolgozó szociális- és egészségügyi dolgozók - mondta Karácsony. 

A főpolgármester szerint Budapest továbbra is működik, emiatt köszönetet mondott a várost működtető dolgozóknak. Karácsony arról is beszélt, hogy az egészségügy alulfinanszírozott és gyenge lábakon áll, az egyéni felelősségvállalás (kézmosás, 2 méteren belüli közelség elhagyása) segíthet. 

Gy. Németh Erzsébet szerint minden kerületben kialakítanak egy olyan konyhát, ahol a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek étkezhetnek majd. Ezzel kapcsolatban az iskolaigazgatókat kell keresniük a szülőknek.

A főváros tovább 30 autót kiutal a kerületeknek szociális gondozás céljából. 

(Borítókép: Bődey János / Index)

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok