Index Vakbarát Hírportál

Egy hét alatt ezres betegszám is lehet az egészségügyi államtitkár szerint

2020. március 17., kedd 08:38

Frissítés 13 órakor: Megerősítette a Népszava értesülését az, hogy Horváth Ildikó, egészségügyért felelős államtitkár a parlament népjóléti bizottságának keddi ülésén azt mondta, a Kiskunhalason épülő mobil karanténkórház mellett a kiskunhalasi kórház tömbjét is kijelölték járványkórházzá, továbbá Ajkán, Szekszárdon és Miskolcon lesz ilyen intézmény.

Mint mondta,

úgy készülnek, hogy Magyarországon is megtörténhet az, ami Ausztriában, ahol egy hét alatt a több tízes esetszámból ezres betegszám lett.

Elmondta azt is, hogy a járványra felkészülés miatt átrendezték az egészségügyi ellátórendszert.

Korábban írtuk: Terjedelmes cikkben foglalkozik a magyar egészségügyi és kórházi helyzettel a Népszava. Ebből kiderül többek között, hogy Budapest mellett Szekszárdon, Ajkán, Miskolcon és Kiskunhalason létesítenek járványkórházakat.

A cikkben egészségügyi forrásokra hivatkozva a következőket írják:

A Népszava úgy tudja, hogy az országos tisztifőorvos a budapesti helyszín mellett további négy járványkórházat jelölt ki, mégpedig Miskolcon, Kiskunhalason, Ajkán és Szekszárdon. Itt kezelik majd az igazoltan koronavírusos betegeket, már keddtől ide kell szállítani őket. Ezzel egy időben Kiskunhalason már elkezdték építeni  a mintegy 150 ember befogadására alkalmas konténerkórházat is.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok