Index Vakbarát Hírportál

Verte, kényszerítette, mások előtt megalázta egy férfi a feleségét

2020. március 18., szerda 09:20

Több évtizede élnek egymással házassági kapcsolatban annak a párnak a tagjai, akik közül a férfi évek óta bántalmazza a feleségét. A legutóbbi eset után azonban a Kaposvári Járási Ügyészség minősített kapcsolati erőszak bűntette és személyi szabadság jelentős érdeksérelmet okozó megsértésének bűntette miatt vádat emelt a férj ellen. 

A vádirat szerint a férfi féltékeny volt, és emiatt már évekkel ezelőtt megromlott a házastársak között a kapcsolat. A vádlott rendszeresen testszerte ütlegelte feleségét – kézzel, sámlival, húsklopfolóval –, házasságtöréssel vádolta, sértő kifejezésekkel illette azért, hogy egy nem létező szexuális kapcsolatát vallja be, írja az ügyészség.

A megfélemlített, megvert asszony ennek hatására egy „önvallomást írt”, férje ennek birtokában gépkocsiba kényszerítette, majd a feltételezett barát otthonához hajtott, ahol a sértettel átadatta a dokumentumokat annak a feleségének. 

A vádlott azonban ezzel sem elégedett meg az „önvallomás” kézbesítését követően arra kényszerítette az asszonyt, hogy az állítólagos barát munkahelyén is vallja be a kapcsolatát. 

Az ügyészség vádiratában a távoltartás hatálya alatt álló vádlottal szemben 2 évi végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés büntetést indítványozott, amennyiben előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismeri.

Rovatok