Index Vakbarát Hírportál

85-re nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

2020. március 20., péntek 06:54

Újabb magyar állampolgároknál és egy iráninál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 85-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, írja a hivatalos kormányzati tájékoztató oldal, a koronavirus.gov.hu

A járvány második szakaszához – a csoportos megbetegedések szakaszához – értünk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat. A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 85 fő. Közülük 73 magyar állampolgár, 10 iráni, 1 brit, 1 kazah. A március 20-i hivatalos számok szerint 116 ember van karanténban koronavírus gyanúja miatt, 7 főt gyógyultnak nyilvánítottak és 3007 tesztet végeztek el.

Csütörtökön is ülésezett a koronavírus miatt az Operatív Törzs, amelynek ülése előtt Kovács Zoltán néhány változásról tett bejelentést: a védekezés újabb szakaszába lépett, és minden arra mutat, hogy nem tudjuk elkerülni a tömeges megbetegedések fázisát is. Jönni fog a tömeges megbetegedések szakasza, egyelőre nem tudni, hogy mikor, de elkerülhetetlen.

sajtótájékoztatón elhangzott legfontosabb információk:

Csütörtökön Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tartott kormányinfót. A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban elhangzott, hogy a következő napokban ugrásszerűen meg fog nőni a fertőzések száma, a látens megbetegedésekből mindig sok van. Pintér Sándornak két tesztje is negatív lett, mondta Gulyás, a házi karanténból kijött, igaz, 14 napnál korábban.

Ami a gazdaságot illeti, a törlesztési moratóriummal a nem törlesztett részletek nem vesznek el, hanem később válnak esedékessé, azaz a futamidő nő. Tőkeként nem lehet majd elszámolni a kamatot. A tízéves futamidős babaváró hitel törlesztésére is vonatkozik az akcióterv, ott nincsen befizetési kötelezettség, viszont a futamidő sem nő. Nem kell törleszteni a diákhitelt sem, a fogyasztási hitelek thm-je nem lehet magasabb 5,9 százaléknál.

HETI 140 MILLIÁRD FORINT KIESÉST JELENT MOST A GAZDASÁGBAN A VÍRUSHELYZET, SZÁZEZRES MUNKANÉLKÜLISÉGRE KELL FELKÉSZÜlNI.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!

Rovatok