Index Vakbarát Hírportál

Tíz fociklubot vert át egy férfi a kamu webshopján árult mezekkel

2020. április 8., szerda 12:34

Csalással és sikkasztással gyanúsít a rendőrség egy békéscsabai férfit, mert az ellene indult nyomozás adatai szerint országszerte károsított meg sportegyesületeket, klubokat, írja a rendőrség honlapja.

Az eddigi adatok szerint a 49 éves békéscsabai B. Tibor egy internetes oldalon kínált sportruhákat, eszközöket, többek között futballmez-garnitúrákat, melegítőket. Egy gyulai sportegyesület is rendelt tőle, több mint másfél millió forintot utaltak át neki, de az árut nem kapták meg.

A férfi egy békéscsabai egyesület képviselőjének azt ígérte, szerez nekik támogatást, ha tőle rendelik meg a sportruháikat és -eszközeiket, a megrendelést azonban nem teljesítette.

B. Tibor Békés, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Győr-Moson-Sopron, Baranya és Pest megyékben összesen tíz sportklubot károsított meg.

Három klubnál a kár egy része megtérült, egy egyesületnél pedig a gyanúsított a vételárként kapott összeget saját céljaira fordította, elsikkasztotta, majd egy évvel később felajánlotta, hogy ugyan nem a megrendelt termékeket, de mást küld helyette. Ezt az egyesület elfogadta.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a B. Tibort csalás és sikkasztás bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja, az ügy iratait továbbította az ügyészségre.

Rovatok