Index Vakbarát Hírportál

Húsvét után megint jön Kádár János

2020. április 10., péntek 12:57

Közel a feléhez érkeztünk az Index Iskolatévé sorozatának: 14 részt bemutattunk, 16 még hátravan, de a húsvéti hosszú hétvégén hagyunk egy kis pihenést. Ezért az órarenddel ellentétben most pénteken és jövő hét hétfőn nem lesz Iskolatévé, de kedden folytatjuk az online oktatást a Kádár-korszak kultúrpolitikájáról szóló történelemórával.

A csütörtöki bejelentések után úgy tűnik, hogy május elején változatlanul meg fogják tartani az írásbeli érettségiket, de a szóbelik elmaradhatnak. Az előadások elsősorban az írásbeli érettségire készítenek fel, de ezek az előadások nem csak az épp most érettségizőknek szólnak: nagyon hasznosak lehetnek alsóbb éveseknek is, és az egykori mulasztásaikat bepótolni akaró szülőknek és nagyszülőknek is.  

Addig is, amíg nem vágunk bele a sorozat második felébe, összeszedtük a videókat, hogy még könnyebben át tudjátok nézni őket: ide kattintva, ahogy eddig is, megtaláltok minden Iskolatévével kapcsolatos anyagot az Indexen, ezen a linken pedig az összes, Youtube-ra feltöltött videónkat.

De ha kifejezetten az egyik tárgyra vagytok kíváncsiak, akkor ezeken a playlisteken eléritek külön-külön az eddig publikált órákat:

Ezekre a playlistekre fel fog kerülni a többi óra is. A legutolsó történelemórát a Kádár-korszakról – aminek a második részével folytatjuk az Iskolatévét jövő hét kedden  itt meg is tudjátok nézni:

Gulyáskommunizmus - A Kádár-korszak gazdasága - Iskolatévé, érettségi felkészítő: történelem 4/10

Rovatok