Index Vakbarát Hírportál

Főpolgármesteri Hivatal: A Pesti úti idősotthon végig rendelkezett főállású orvossal

2020. április 19., vasárnap 15:22 | aznap frissítve

Miután Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombati sajtótájékoztatójában külön kiemelte, hogy Karácsony Gergely főpolgármester még mindig nem válaszolt a pénteken a Pesti úti idősotthonban történt fertőzésekkel kapcsolatos kérdéseire, vasárnap közleményt adott ki a Főpolgármesteri Hivatal, melyben azt írták, az intézményben Hollik értesüléseivel szemben mindvégig volt főállású orvos.

Hollik már múlt csütörtökön azt követelte a kormánypártok nevében, hogy szigorú vizsgálatokkal derítsék ki, hogy milyen felelőssége van a Pesti úti idősek otthonában kialakult helyzet miatt a fővárosnak. Véleménye szerint alapos a gyanú, hogy a fenntartó felelőssége megállapítható, az azonban akkor nem derült ki, hogy pontosan kitől követelik a vizsgálatok lefolytatását. Hollik aztán pénteken kérdéseket tett fel "a magyar emberek nevében" az üggyel kapcsolatban, egészen pontosan arra volt kíváncsi, hogy

Mindezt szombaton azzal egészítették ki, hogy igaz-e az, hogy a mai napig nincs a Pesti úti idősotthonban orvos, Hollik ugyanis szombati sajtótájékoztatóján szóvá tette azt, hogy Karácsony Gergely főpolgármester még mindig nem válaszolt a kérdéseire. Akkor újfent arról beszélt, hogy meg kell vizsgálni a fenntartó felelősségét is, és egy kérdésre azt is közölte, hogy a politikai felelősség megállapítására ötévente nyílik módjuk a választópolgároknak, az önkormányzati választáson.

Vasárnap aztán válaszolt a Főpolgármesteri Hivatal, és elég gyorsan rövidre zárták az ügyet. Mint írták,

A Pesti úti idősotthonban, illetve annak kapcsán kialakult helyzettel korábban ebben a cikkben foglalkoztunk részletesen:

Rovatok