Index Vakbarát Hírportál

Ezer táblagépet adnak az innovatív gyógyszergyártók a kórházi dolgozók gyerekeinek

2020. április 23., csütörtök 15:30

Ezer táblagéppel és mobilinternet-hozzáféréssel segíti az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) az egészségügyi szakdolgozók gyermekeinek otthoni tanulását, közölte a szervezet. Közleményük szerint ezzel akarják megköszönni és elismerni a koronavírus járvány idején a frontvonalban küzdő kórházi ápolók megfeszített munkáját. 

A 26 kutatás- és fejlesztésorientált gyógyszeripari vállalatot tömörítő szervezet ezer prémium táblagéppel, 80 perc lebeszélhetőséget és 10 GB adatforgalmat tartalmazó SIM kártyával járul hozzá az egészségügyi szakdolgozók gyermekeinek online tanulásához, mondta Holchacker Péter, az AIPM igazgatója. A támogatás a Magyar Telekom és a Samsung Magyarország együttműködésével valósul meg. 

A gépek elosztásáról a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) gondoskodik, hogy a támogatás valóban a leginkább rászorulókat segítse az otthoni oktatásban. 

Az iparág szereplői minden erejükkel azért dolgoznak, hogy a kihívásokkal teli körülmények ellenére is gördülékeny és folyamatos legyen minden magyar beteg gyógyszerellátása, mondta Kókai-Nagy Ákos, az AIPM elnöke. A szervezet tagjai aktívan részt vesznek a koronavírus ellen használható új vakcinák, diagnosztikumok és kezelések kutatásában és fejlesztésében.  

Rovatok