Index Vakbarát Hírportál

Trócsányi volt kabinetfőnöke lesz az Igazságügyi Minisztérium államtitkára

2020. április 28., kedd 13:29

Orbán Viktor javaslatára április 30-i hatállyal felmentették pozíciójából Vízkelety Mariannt, az Igazságügyi Minisztérium igazságügyi kapcsolatokért felelős államtitkárát. Erről Áder János aláírásával rendelet jelent meg a Magyar Közlönyben. 

Vízkelety 2015 óta volt ezen a poszton.

De már az utódja is megvan, ugyanabban a közlönyben, szintén a miniszterelnök javaslatára május 1-től Hajas Barnabás tölti be pozícióját.

Hajas 2012-től az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának Főosztályvezetője, 2014-től az Igazságügyi Minisztérium munkatársa.

Korábban az Igazságügyi Minisztérium kabinetfőnöke, tehát Trócsányi László kabinetfőnöke is volt, de 2014-ben lemondott, a  hivatalos indoklás szerint azért, mert a józsefvárosi tűcsereprogrammal kapcsolatban „felmerült a személyes érintettsége”. A  Népszava  arról írt, hogy Hajas adhatta ki a Magyar Nemzetnek az ombudsmani hivatal és a TASZ tűcsereprogramról szóló levelezését.

A Népszava szerint Hajas (aki korábban az ombudsmani hivatalban dolgozott) a saját számítógépén hozhatta létre a fájlokat, amelyek később a Magyar Nemzetnél landoltak. A Magyar Nemzet arról írt, hogy az ombudsmani hivatal és a Társaság a Szabadságjogokért munkatársa arról egyeztetett, hogy mikor jelenjen meg a józsefvárosi tűcsereprogramról szóló jelentés. A cikk azt sugallta, hogy az ombudsmant a TASZ irányítja.

Rovatok