Index Vakbarát Hírportál

Elbocsátás nincs, béremelés van a Főtávnál

2020. május 1., péntek 08:31

A  Főtávnál nincs dolgozói elbocsátás a járványhelyzet miatt - mondta Mártha Imre vezérigazgató, és a vezetőség bérfelzárkóztatásról kötött megállapodást a szakszervezettel, így a társaságnál még növekednek is a bérek.

Ennek értelmében a szellemi munkakörben dolgozók 4,5 százalékos emelés kapnak, míg a fizikai dolgozók juttatása 7,5 százalékkal növekszik. A megállapodás 2020 áprilisától kezdődően érvényes, és január 1-ig visszamenőleges hatályú.

Közleményükben kiemelik, hogy más fővárosi céghez hasonlóan a Főtávnál sem kapnak béremelést az osztályvezetők, főosztályvezetők, igazgatók, vezérigazgató-helyettesek és a vezérigazgató.

Külön pótlék jár annak, aki hosszabb ideje a Főtáv alkalmazottja. A „Budapest Pótlék” elnevezésű juttatás az öt évnél hosszabb ideje ott dolgozókat illeti meg, minimális mértéke a bér 0,5 százaléka, nagysága az eltöltött idő arányában sávosan növekszik, maximális mértéke 2,5 százalék.

„Ez az elismerés illeti a Főváros cégeit, hogy a rendkívüli helyzetben is energiát fordítanak a jövőt megalapozó, stabil működésre. A mostani járványhelyzetben fontos, hogy a munkavállalóknak biztos jövőképet, biztos fizetést biztosítsunk.” - írja a főváros közleménye. 

Rovatok