Index Vakbarát Hírportál

Alig szabadult, máris hamis bankjegyeket nyomtattatott egy fénymásoló szalonban

2020. május 6., szerda 10:23 | aznap frissítve

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség egy férfival szemben, aki 2019 decemberében egy szegedi fénymásoló szalonban euró és forint bankjegyek méretarányos kinyomtatását kérte, írja közleményében a Csongrád Megyei Főügyészség. A közlemény szerint a férfi tavaly év végén az egyik szegedi belvárosi fénymásoló szalonban 6 db képfájlt nyomtattatott ki.

Ezután 2020 januárjában még két alkalommal jelent meg ugyanott, és további bankjegyek másolását kérte,

minden alkalommal azt állítva, hogy a gyermekének viszi társasjátékhoz.

A férfi 2019. december végén és január elején szegedi és mórahalmi szálláshelyekre álnéven bejelentkezett. Minden esetben előre kívánt fizetni, és a visszajárót forintban, illetőleg euróban kérte. A szolgáltatást azonban végül nem vette igénybe.

Ezek mellett egy magánszemélyt is átvágott a hamis pénzzel: vele 2000 eurónyi bankjegyet váltatott fel forintra. A férfi azután bukott le, hogy január 12-én ismét fizetni próbált a hamis eurókkal egy mórahalmi szálláshelyen: a recepciósnak ugyanis feltűnt, hogy a férfi  csak a visszajáró pénz átvétele után akarja a bejelentőlapot kitölteni. Emiatt a recepciós ellenőrizte a bankjegyet, amit hamisnak talált. Ekkor értesítette a rendőrséget.

A férfi összesen 18 db 100 eurós, 12 db 50 eurós, valamint 6 db 20 ezer forintos bankjegymásolatot szerzett, a hamis bankjegyek átváltásából pedig mintegy 150 ezer forintra tett szert. A Szegedi Járási Ügyészség vele szemben folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás miatt emelt vádat. A férfi többszörös visszaeső, a pénzhamisítást pedig nem sokkal azután követte el, hogy szabadult korábbi szabadságvesztéséből.

Rovatok