Index Vakbarát Hírportál

Prostitúcióra kényszerítettek magyar nőket Németországban, elfogták őket

2020. május 9., szombat 09:38

A rendőrség letartóztatott hét Nyíregyházán és környékén élő személyt, akik a vád szerint évek óta futtattak és zsákmányoltak ki kiszolgáltatott nőket – írja a rendőrség honlapján.

Mint írják, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya üzletszerűen, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást N. L. 29 éves és élettársa D. N. 30 éves nyíregyházi lakosok, valamint B. M. 22 éves tiszavasvári és F. Z. székelyi lakosok, továbbá N. G. 28 éves, H. A. 38 éves és V. R. 28 éves nyíregyházi lakosok ellen.

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak 2018 évtől 2020. május 7-ei elfogásukig Németországban üzemeltettek bordélyházat, ahol az általuk kiszervezett, kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar állampolgárságú nőket prostitúcióra kényszerítették. A nők keresetének nagyobb részét a bűnszervezet tagjai elvették, abból saját megélhetésüket finanszírozták. A gyanúsítottak a tevékenységüket összehangoltan végezték, a lányok beszervezésével, utaztatásával és foglalkoztatásával, valamint a hirdetések feladásával, a bevételeik és kiadásaik vezetésével összefüggő feladatokat egymás között megosztották, és a prostituáltak által megkeresett pénzből mindannyian részesültek.

A nyomozás több mint egy évig tartott, végül  május 7-én mintegy 40 rendőr összehangolt akcióval fogta el a gyanúsítottakat. Az egyes helyszíneken összesen közel ötmillió forint összegű készpénzt, nagy értékű személygépkocsikat és arany ékszereket foglaltak le a rendőrök.

A rendőrség azt is közölte: a bűnszervezet tagjai a németországi bordélyház üzemeltetését megelőzően az általuk beszervezett lányokat Svájcban, Ausztriában és Belgiumban kényszerítették prostitúcióra. A prostituáltak jövedelmét részben, illetve gyakran egészben elvették, és ellenállás esetén bántalmazták őket.

A gyanúsítottakat már kihallgatták, N. L. nyíregyházi lakost a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek a letartóztatására.  

Rovatok