Index Vakbarát Hírportál

Több százan fürödtek hétvégén az újranyitott hévízi tófürdőben

2020. május 11., hétfő 11:34

Hévíz újranyitott, a hétvégén már több százan fürödtek a gyógytóban, a magánszállások már belföldi vendégeket is fogadtak, mondta a város polgármestere hétfői sajtótájékoztatóján, írja az MTI.

Papp Gábor azt mondta, az egy hete érvényben lévő lazításoknak köszönhetően szombaton megnyitott a hévízi tófürdő, ahová több százan – túlnyomó többségében belföldiek – váltottak jegyet az elmúlt két napban. Egyelőre csak a tóban lehet fürdeni, az egészségügyi biztonsági szabályok betartása érdekében egyszerre legfeljebb 750 vendéget fogadnak.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs május 7-i sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a vidéki strandok és fürdőhelyek szabadtéri részeit hatósági engedély és helyszíni szemle után újra lehet nyitni, de ezeken a helyeken is be kell tartani a személyi távolságot,

amely a medencéknél ez egy emberre négy négyzetméter vízfelületet jelent.

A meghatározott számú vendég beengedéséről az üzemeltetőnek kell gondoskodnia. A zuhanyozókat, öltözőket és egyéb kiszolgáló helyiségeket akkor is lehet használni, ha a  strandhoz tartozó épületben vannak, de ezeket gyakrabban, óránként, a beléptetéshez használt karórát pedig minden használat után fertőtleníteni kell.

Müller azt is mondta, hogy egyelőre a vízforgató rendszerű medencék használata megengedett, az úgynevezett „töltő-ürítős” és a gyógyvizes medencéké, valamint az „aeroszolképződéssel járó élményelemeké” nem. A zárt fürdők vagy fedett helyen üzemelő medencék sem használhatók, és szintén nem lehet igénybe venni a belső terekben található szaunát, gőz- és pezsgőfürdőket, csúszdákat sem.

Rovatok