Index Vakbarát Hírportál

Két kilométerről leadott lövés talált el egy újfehértói férfit, lefoglalták a fegyvert

2020. május 20., szerda 14:17

Megtalálták azt a fegyvert, amivel múlt pénteken feltehetően leadtak egy lövést, ami két kilométerrel odébb talált el egy férfit a kertjében. Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője a 24-hu-nak azt mondta, hogy a rendőrség lefoglalt egy golyós vadászpuskát, de gyanúsított még nincs az ügyben. 

A történet előzménye, hogy múlt pénteken kora este egy férfi az udvaron beszélgetett, amikor eltalálta egy lövés a lapockájánál. A meglőtt férfit kórházba vitték, de ott később meghalt. A rendőrség megállapította, hogy a férfi testében talált lőszer egy helyi vadásztársaság tagjának a fegyveréből származik, és ezzel a fegyverrel a lakóháztól körülbelül két kilométerre adtak le az úgynevezett vétlen lövést.

A Szon.hu kedden írt arról, hogy múlt pénteken három helyi vadász azért ment ki az erdőbe, hogy kipróbálják egyikük új, több millió forintot érő vadászpuskáját. Feltehetően egy próbalövés során kilőtt golyó találhatta el két kilométerrel távolabb a kertjében beszélgető férfit. Mivel a seb nem vérzett, először azt hitték, hogy a férfi infarktust kapott, csak később vették észre a golyó ütötte lyukat a ruháján.

Rovatok