Index Vakbarát Hírportál

Müller: A járvány egyértelműen lecsengőben van Magyarországon

2020. június 2., kedd 11:40

Müller Cecília országos tisztifőorvos az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján elismételte a  keddi hazai fertőzöttségi adatokatKeddre újabb 29 magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3921-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma az országban. Meghalt 5 idős, krónikus beteg, ezzel 532-re emelkedett a halottak száma, 2160-an pedig már meggyógyultak. 427 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen. 1229 aktív fertőzött van ma Magyarországon.

Az aktív fertőzöttek 41 százaléka, a halottak 59 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. Majd Müller hozzátette:

a magyarországi halottak négy százalékának nem volt alapbetegsége, hanem a koronavírus okozta halálukat.

 

Az operatív törzs sajtótájékoztatóját itt nézheti, alább folytatódik a cikk.

Müller Cecília: A járvány lecsengőben van Magyarországon - az operatív törzs június 2-i tájékoztatója

Müller szerint a járvány egyértelműen „lecsengőben” van az országban, ezt már tizedik napja tapasztalják. „Folyton-folyvást” elemeznek, hogy tapasztalatot nyerjenek, hogy milyen hatékonyabb intézkedésekre lesz szükség, ha a járvány visszatérne. Ezután az országos tisztifőorvos a fertőzöttek eloszlásáról beszélt részletesen:

100 ezer emberre bontva a fertőzöttek:

Heti bontásban a fertőzöttek:

A halottak heti lebontása:

Müller szerint március 4. környékén jött be a koronavírus Magyarországra.

Lakatos Tibor rendőr ezredes arról beszélt, hogy a rendőrök munkája is átalakult a járvány elleni védekezésben: kint vannak a határokon, és ellenőrzik a belépéseket, kiosztják a házi karantént elrendelő határozatokat. Hozzátette, a pünkösdi hétvégén keveset kellett intézkedniük. Ezután az adatokról beszélt. Jelenleg 852 embert figyelnek elektromos rendszeren keresztül a házi karanténban. 

Sajtókérdésekre adott válaszok:

Az Index ezeket a kérdéseket küldte kedden az operatív törzsnek:

Rovatok