Index Vakbarát Hírportál

Egy évre elvennék Lovasi András jogosítványát

2020. június 3., szerda 06:26

Már döntött is a bíróság Lovasi András autóbalesetének ügyében, ám ez még biztosan nem a végeredmény. A Blikk kérdésére legalábbis Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt közölte, „a vádemelés eredményes volt.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság büntetővégzésében 225 ezer forint pénzbüntetést és egy év közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki a vádlottal szemben”.

Lovasi tudomásul vette volna a döntést, ám végül ügyvédje tanácsára úgy döntött, hogy tárgyaláson szeretné a büntetési tétel csökkentését kérni.

A pénzbüntetést elfogadjuk, ám az, hogy egy évre be akarják vonni ügyfelem vezetői engedélyét, azzal nem értünk egyet. Abban sem vagyok biztos, hogy indokolt, hogy eltiltsák őt a vezetéstől. Lovasi András közlekedési előélete makulátlan, túlzó lenne ez a büntetés. Előreláthatólag a tárgyalást ősszel tűzheti ki a bíróság, addig nem zárul le az ügy

– mondta a zenész ügyvédje a lapnak.

A Kispál és a Borz, valamint a Kiscsillag frontembere tavaly márciusban okozott balesetet, amikor a terepjárójával a tilos jelzés ellenére behajtott a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésébe, ahol összeütközött egy rendőrautóval, amelynek egy harmadik autó is nekicsapódott.

Tavaly már beszámoltunk arról, amikor megállapította a rendőrség, hogy Lovasi hibájából történt a zenész közúti balesete.

2019. március 27-én, szerda délután történt, hogy egy rendőrautó és egy személyautó ütközött össze a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésénél, majd egy harmadik autó is nekiütközött a rendőrautónak, az abban utazó két rendőr közül az egyik súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja, valamint több foga is kitört.

QP | Quality Placement

LOVASI ELISMERTE A FELELŐSSÉGÉT A BALESETBEN, AZ ÜGYÉSZSÉG PEDIG EGY ÉV UTÁN EMELT VÁDAT.

Rovatok