Index Vakbarát Hírportál

Térdig begipszelt lábbal, érvényes jogosítvány nélkül vezetett egy forgalomból kivont autót

2020. június 9., kedd 13:10

170 ezer forintra büntette, és egy évtől eltiltotta a vezetéstől a hatóság azt a tiszaderzsi férfit, aki 2020. június 8-án este nyolc óra körül érvényes jogosítvány nélkül vezetett egy forgalomból kivont autót Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Szendrőládon. 

A férfi az Edelényi Rendőrkapitányság járőreinek egy ukrán honosságú vezetői engedélyt adott át, aminek az ellenőrzése során felmerült a gyanú, hogy az okmány hamis, vagy azt meghamisították. A járőrök azt is megállapították, hogy a kocsit kivonták a forgalomból, kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkezik, és az autót vezető férfi begipszelt lábbal közlekedett.

Emellett a gumik is olyan kopottak voltak, hogy az a biztonságos közlekedést veszélyeztette. A hatóság még aznap kiszabta a büntetést elsőfokú határozatában a férfira.

A tiszaderzsi férfi a rendőröknek azt nyilatkozata, hogy ő soha nem járt Ukrajnában, a jogosítványa pedig hamis, így az engedéllyel kapcsolatban az Edelényi Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt is vizsgálja az ügy körülményeit.

Rovatok