Index Vakbarát Hírportál

Öt hónapig tartott a Miskolc környéki drogterjesztő hálózat felszámolása

2020. június 17., szerda 07:45

Az elmúlt öt hónap alatt a rendőrség több Miskolc környéki drogbandát számolt fel, az akciókban összesen 62 embert fogtak el, mintegy ötvenezer adag kábítószert – főleg kristály metanfetamint - foglaltak le.

- jelentette be szerda reggel a rendőrség  „Fáradhatatlan rendőri küzdelem a drog ellen” című sajtóközleményében. Az elfogásokról videómontázst is publikáltak a rendőrségi YouTube-csatornán:

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) még januárban rendelt el nyomozást bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt. A rendőrök ugyanis információt kaptak arról, hogy Miskolc különböző városrészeiben - számozott utcák, Lyukóvölgy, Bábonyibérc -, valamint Tiszaújváros környékén lévő településeken a drogterjesztői csoportok azonos forrásokból szerzik be a drogokat.

Az öt hónapon keresztül tartó akciósorozatban az NNI miskolci nyomozói 18 műveletben összesen 62 embert vontak eljárás alá, közülük 26-ot gyanúsítottként hallgattak ki, végül a kihallgatottak közül 12 ember letartóztatását rendelte el a bíróság.

A rajtaütéseken 1360 gramm új pszichoaktív anyagot (kristályt), 30 gramm marihuánát, 60 gramm bekevert „varázsdohány”-t és 135 alufólia pakettben további varázsdohányt (a Hős utcában is használt, lónyugtató porral, ketaminnal vagy egyéb szerekkel felütött cigarettadohányt) foglaltak le a rendőrök. A rendőrség szerint az akciósorozat eredményeképp

a droggal fertőzött területeken a fogyasztók és terjesztők száma jelentősen csökkent, bódult emberek az inkriminált városrészeken nincsenek.

Rovatok