Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor: A Lánchíd felújításához nem a pénz, hanem a szakértelem hiányzik

2020. június 29., hétfő 13:12 | aznap frissítve

Hétfőn, az Országgyűlés második nyári, rendkívüli ülését tartják a parlamentben, ahol már a napirend megkezdése előtt is szóba került a Lánchíd felújításának ügye, aztán Orbánt is kérdezték erről.

A Lánchíd a nemzet szimbóluma, amit a Fidesz kicsinyes politikai indíttatásból szét akar szakítani

– kezdte a napirend előtti felszólalását Molnár Zsolt MSZP-s képviselő, aki azt is kijelentette: „A Lánchíd nem lehet ellenzékben.”

Mit gondolna Széchenyi István, mit gondolnának a Hídegylet tagjai arról, hogy egy stadion töredéke az az összeg, ami hiányzik a híd felújításához, miközben nemcsak stadionokra, de tűzijátékra és kisvasútra is jut pénz? – kérdezte az MSZP-s politikus.

Orbán Balázs miniszterhelyettes válaszában „süket dumának” nevezte Molnár felszólalását. „Az elmúlt tíz évben a kormányzati politikának Budapest volt a legnagyobb nettó haszonélvezője” – állította a fideszes politikus.

A Lánchíd felújítása fontos dolog, mondta a miniszterhelyettes, aki szerint a kormány az önkormányzati választások előtt döntött arról, hogy támogatni fogja a felújítást, most pedig nem értik, hogy a fővárosi vezetés „miért nem csinál semmit”, miközben a számláján a munkálatokhoz szükséges összeg hatszorosa áll rendelkezésre.

Inkább a városházán lobbizzon

– zárta a válaszát Orbán Balázs.

Az MSZP-s Harangozó Tamás már az azonnali kérdések órájában kérdezett a Lánchídról, ő Orbán Viktor miniszterelnöknek címezte a kérdését. Miért nem ér a híd a kormánynak annyit, mint háromnapi mulatozás? – utalt az MSZP-s politikus az augusztus 20-ra tervezett ünnepségre. Orbán Viktor válaszában arról beszélt, hogy Budapest 180 milliárdos állampapír-állománnyal rendelkezik.

Viszontválaszában az MSZP képviselője azt kérdezte:

HA EZ A PÉNZ A FŐVÁROSNÁL OTT VAN, AKKOR TARLÓS AZ ELMÚLT ÉVEKBEN „MI A ROSSEBET CSINÁLT”?

Orbán Viktor erre válaszában örömét fejezte ki, hogy az MSZP-s politikus nem cáfolta a „bármely pillanatban mozgósítható” állampapírok összegének tényét. Ezenkívül a hatmilliárd forintnyi  állami támogatás megszavazását megköszönte saját párttársainak. A miniszterelnök szerint nem a pénz, hanem a szakértelem hiányzik a híd felújításához. Arról, hogy Tarlós mit csinált, amíg ő vezette a fővárost, Orbán nem beszélt.

Rovatok