Index Vakbarát Hírportál

Felfüggesztett börtönt kapott a férfi, aki belelézerezett egy tanuló pilóta szemébe

2020. július 1., szerda 19:43 | aznap frissítve

Egy év felfüggesztett börtönre ítélték azt a férfit, aki tavaly tavasszal világított meg lézerrel egy kisrepülőt. A 44 éves békéscsabai férfi egy tanuló pilótát el is vakított Békéscsaba felett – adta hírül az RTL Híradó.

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, a lézerező az állította: egy rókára célzott, hogy a tyúkjait védje. Ezt egy biztonsági kamera felvételének bemutatásával igyekezett bizonyítani,

csakhogy a felvételről kiderült, hamisítvány.

A hamis felvételt aztán azzal igyekezett kimagyarázni, hogy azt mondta: az eredeti felvétel elveszett, ő pedig csak meg akarta mutatni, hogy mi történt. Még az utolsó szó jogán is tagadta a bűnösséget. 

A vádirat szerint a most elítélt férfi háromszor célzott a lézerrel a gépre. A kisrepülőt végül az oktató vezette vissza a repülőtérre, miután a lézer a tanítványát elvakította. A leszállás után az elvakított pilóta pontosan meg tudta mondani, honnan érkezett a fény, így a rendőrök hamar elfogták a tanyája mellett sétálgató gyanúsítottat. Amikor átvizsgálták, a zsebéből előkerült a lézer.

A lézerező férfit első fokon egy év börtönre ítélték, az ítéletet két évre felfüggesztették. A férfi mellé pártfogót is kirendeltek. Mivel az ügyész súlyosabb büntetésért, a vádlott pedig felmentésért fellebbezett, az ítélet nem jogerős.

Rovatok