Index Vakbarát Hírportál

Ráparancsolt a lányára, hogy rúgja oldalba az ittas anyját

2020. július 13., hétfő 08:40

A Kaposvári Járási Ügyészség kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat azzal az 50 éves férfival szemben, aki több alkalommal kiskorú gyermeke előtt bántalmazta élettársát. A Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a férfi 2003-tól élt élettársi kapcsolatban a nővel, 2004-ben pedig kislányuk született. A pár kapcsolata a nő italozó életmódja miatt ezután megromlott, és a férfi egyre kevésbé tudta elviselni az asszony lerészegedéseit, ezért 2018 végétől többször előfordult, hogy megpofozta.

A közlemény szerint 2020 elején a férfi egyre kirívóbb módon bántalmazta az asszonyt,

előfordult, hogy néhány másodpercig a fejére állt, de volt, hogy egy kést tartott a nyakához, illetve egy üres borosüveggel is megütötte többször.

Egyik alkalommal annyira indulatba jött a nő ittas állapotán, hogy miután ő maga kis erővel oldalba rúgta az asszonyt, ráparancsolt a gyerekükre, hogy ő is tegyen így.

Az ügyészség – az asszony korábbi bántalmazása miatt kiszabott börtönbüntetésre tekintettel visszaesőnek minősülő – férfival szemben börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és a szülői felügyeleti jogának megszüntetése iránt tett indítványt.

Rovatok