Index Vakbarát Hírportál

Megrúgta egy labdával a rendőrt, majd levélben fenyegetőzött az egyik Clark Ádám téri tüntető

2020. július 14., kedd 13:12

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomozást folytat az ügyészség egy férfi ellen, aki májusban a Clark Ádám téren tartott dudálós tüntetésen labdával megrúgta az egyik rendőrt.

Az ügyészségi közlemény szerint a demonstráló a Lánchíd utcai megállónál állt, majd amikor látta a közeledő rendőröket,

A NÁLA LÉVŐ BŐRLABDÁT A RENDŐR ALEZREDES IRÁNYÁBA RÚGTA, ÉS ELTALÁLTA A RENDŐR JOBB FELKARJÁT. 

A férfi személyes meghallgatást kért, de a járvány miatt csak írásban tehetett vallomást. Ez nem tetszett neki, a megalapozott gyanú szerint ezután fenyegető levelet küldött a rendőrtiszt hivatali e-mail címére, amelyben ismételten kérte a személyes meghallgatást, majd keményebb hangvételre váltott:

...nem szeretnélek fenyegetni...de ha kijövök a börtönből....amire a szemétséged ítélt...akkor lehet megkereslek....

Jobb lenne elengedni a hülyeséget...és a büntetést...

Az ügyészség szerint ez a kijelentés alkalmas volt arra, hogy a jogszerűen eljáró hivatalos személyben komoly félelmet keltsen, és ezáltal akadályozza az eljárást.

Két rendbeli hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, aki megtagadta a vallomástételt, de nem élt panasszal a gyanúsítás ellen.

A gyanúsítottat korábban egyébként már 250 ezer forintos pénzbírsággal is megbüntették a "fertőző betegség elleni védekezés elmulasztása" miatt. 

Hadházy Ákos, Szél Bernadett és a Momentum április végén és május elején több dudálós tüntetést szervezett a Clark Ádám térre. Így tiltakoztak Kásler Miklós utasítása ellen, aki elrendelte, hogy a kórházak pár nap alatt tegyék szabaddá ágyaik 60 százalékát.

A tüntetőket hétről hétre megbírságolták a rendőrök  "indokolatlan hangjelzés elkövetésére" hivatkozva, a kiszabott pénzbírság aztán közösségi adománygyűjtéssel végül összejött

Rovatok