Index Vakbarát Hírportál

Ez is az enyém! - több balatoni helyet jelölt meg a Momentum Mészáros Lőrinc arcképével

2020. július 18., szombat 08:28 | aznap frissítve

Péntek éjszaka a Momentum aktivistái körbejárták azokat az ikonikus helyeket a Balaton környékén, amely az elmúlt években kerültek Fideszhez közelálló vállalkozók tulajdonába. Az aktivisták meglátogatták  a Club Aligát, a siófoki Aranypart Kempinget, a Hotel Helios Hévízt és a Balatonfüredi Nemzeti Vitorlásközpontot.

Az aktivisták az "Ez is az enyém!" feliratot festették fel a járdára  Mészáros Lőrinc arcképével több helyen is, és ilyen feliratú plakátokat is kihelyeztek. 

A párt közleménye szerint a "Balaton és környéke nem csak Magyarország, de Közép-Európa egyik legsikeresebb, leggyorsabban fejlődő régiója is lehetne. Lehetne, ha a fideszes elit, a NER újdonsült lovagjai – Mészáros, Tiborcz és Matolcsy vezetésével – hathatós állami segítséggel nem épp most nyúlnák le maguknak szőröstül-bőröstül."

A párt szerint "a kormányfő jó barátja és a veje már több tucat kemping és szálloda tulajdonosa a Balaton körül, de a portfólióban van borászat, kikötő és golfpálya is." A Momentum úgy látja: a Balaton nem egy szűk, kivételezett köré, hanem Magyarország közös értéke, "a magyar tenger nem magántenger".

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és Orosz Anna alelnök ezután szombat délelőtt egy közös sajtótájékoztatón jelentette be a Momentum következő kampányát. A Momentum aláírásgyűjtést indít azért, hogy minden településen legyen legalább egy szabadstrand, és "hogy megálljt parancsoljanak a Balaton ellopásának." A párt szerint a Balaton, "amely Európa egyik leggyorsabban fejlődő régiója lehetne, ma kizárólag az olcsó nyári turizmusra koncentrál, a Kisfaludy-programból ráöntött pénzen pedig az Orbán-család gazdagodik." Orosz Anna azt mondta, hogy amikor pedig a Momentum kormányra kerül, felül fogja vizsgálni "Orbán Viktor és haverjainak meggazdagodását, újra szigorú Balaton-törvényt fog beiktatni". 

FRISSÍTÉS!

Megkerestük az akcióval kapcsolatban a Mészáros Csoportot, amely annyit reagált: "Mészáros Lőrinc és érdekeltségei sem tulajdonosai, sem üzemeltetői a Club Aligának, a siófoki Aranypart Kempingnek és a Balatonfüredi Nemzeti Vitorlásközpontnak". 

Rovatok