Index Vakbarát Hírportál

Poór törzszászlós és Dakota, a rendőrkutya kapta el a fegyveres rablót Pomázon

2020. július 18., szombat 08:54 | aznap frissítve

A kutyás körzeti megbízott leteperte, a rablási nyomozók pedig őrizetbe vették azt a 45 éves férfit, aki pénteken délelőtt tíz percen belül három pomázi helyszínen próbált pénzt szerezni, írja a Police.hu.

Az első bejelentés pénteken 9 óra 20 perckor érkezett a rendőrségre. A telefonáló elmondta, hogy egy pomázi üzletben egy kapucnis, baseball sapkás férfi a bevételt követelte. Az eladó nem adott neki pénzt, ezért a férfi távozott.

A férfi néhány perccel később betért egy lottózóba, fegyvert fogott az alkalmazottra és pénzt követelt. Az eladó segítségért kiabált, erre a támadó ismét megfutamodott. Sérülés nem történt.

Harmadjára egy ruhaüzletbe lépett be. Ráfogta fegyverét a tulajdonosra, akitől szintén pénzt követelt. Az eladó egy hirtelen mozdulattal megmarkolta a pisztolyt tartó kezet, és megpróbálta elvenni támadója fegyverét. Dulakodni kezdtek, ami az utcán folytatódott, közben a fegyver el is sült. A támadó elmenekült, sérülés itt sem történt.

A rendőrségre közben folyamatosan futottak be a hívások. Miközben rendőri egységek elindultak az első címre, menet közben érkezett a második, majd a harmadik bejelentés a fegyveres rablási kísérletekről.

A helyszínre Poór István törzszászlós és Dakota nevű kutyája ért oda először. olvasható a rendőrségi közleményben. A rendőr kutyájával együtt kipattant a kocsiból, és a közelben lévő tanúk kiabálása és mutogatása alapján meglátta a fekete kabátos, kapucnis férfit. Két perc elegendő volt, hogy utolérje és földre vigye a rablót.

Míg Dakota egyértelműsítette, hogy nincs esély a menekülésre, a körzeti megbízott 9 óra 32 perckor megbilincselte a támadót.

Időközben sorra érkeztek meg a rendőri egységek. Biztosították a helyszíneket, a földön heverő, a támadáshoz használt fegyvert és összegyűjtötték a tanúkat. Az aszfalton megbilincselt támadóhoz kisebb miatt mentőt hívtak, majd előállították. Megszondáztatták, a szonda  pozitív értéket mutatott.

A 45 éves B. Lajost azóta kihallgatták, a gyanúsítás ellen panaszt tett, a vallomástételt megtagadta. A támadásoknál használt fegyver az elsődleges vélemény alapján gázriasztó pisztoly volt.

B. Lajos ellen – őrizetbe vétele mellett – kétrendbeli rablás kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztálya, egyben kezdeményezik letartóztatását.

Rovatok