Index Vakbarát Hírportál

Szalmonellás tojást hív vissza a Lidl

2020. július 27., hétfő 15:20

Az Atv azt írja, hogy az Aranykorona Zrt. visszahívja azokat az A osztályú, M méretű, 10 darabos friss tojásait, melyeken a megadott csomagolóüzem-azonosító és a következő minőségmegőrzési idők valamelyike szerepel:

A visszahívás oka, hogy a gyártó telephelyén hatósági ellenőrzés során szalmonella szennyezettséget azonosítottak, amelyről az Aranykorona Zrt. értesítette a vállalatot. A szalmonella baktériumok elszaporodva fertőző megbetegedést okozhatnak. Az alapos hőkezelés azonban a szalmonella baktériumokat elpusztítja, így a szalmonellás megbetegedés elkerülésének érdekében a tojást a csomagoláson feltüntetett információnak megfelelően főzést, sütést követően ajánlott fogyasztani - olvasható a Lidl honlapján.

A terméket regionálisan értékesítették, az érintett üzletek listája a www.lidl.hu weboldalon érhető el. A listában nem szereplő üzletekben a termék nem került forgalomba.

A Lidl arra kéri a vásárlóit, amennyiben a fenti termékből vásároltak, ne fogyasszák el, hanem szíveskedjenek azt bármely üzletünkbe visszavinni.

A vételárat a vásárlást igazoló nyugta nélkül is visszatérítik.

A termékvisszahívás kizárólag a fenti csomagolóüzem azonosítójú és minőségmegőrzési idejű 10 darabos friss tojás, A osztályú, M méretű terméket érinti, a termék más csomagolóüzem számú és minőségmegőrzési idejű tételeire, illetve a Lidl által forgalmazott más termékekre a visszahívás nem vonatkozik. A termék gyártója az Aranykorona Zrt. elnézést kér az okozott kellemetlenségért.

Rovatok