Index Vakbarát Hírportál

Kardot ragadott egy közösségimédia-poszt miatt egy kiskunhalasi férfi

2020. augusztus 4., kedd 13:22 | aznap frissítve

Vádat emeltek egy kiskunhalasi férfival szemben, aki egy közösségi oldalon tett bejegyzést sérelmezve karddal akart berontani egy család házába – írja az ügyészség közleménye.

A vád szerint a férfi és a sértett között tavaly decemberben az egyik internetes közösségi oldalon folytatott levelezés során nézeteltérés alakult ki. A vádlott 2020. március 23-án reggel sérelmesnek találta a nő legutóbbi bejegyzését, ezért megjelent a kiskunmajsai házánál.

Az autóból kiszállva, kezében egy legalább 50 cm pengehosszúságú, kardszerű tárggyal, a nagykapuhoz futott, és befelé kiabált a lakóknak.

A sértett, látva a vádlott közeledését, segítséget kért a házban tartózkodó élettársától, akivel közösen belülről tartották a kaput, hogy megakadályozzák, hogy a támadó bejusson az ingatlanba. A kiabáló vádlottat a háziak nem tudták lenyugtatni, továbbra is teljes erővel nekiment a nagykapunak, azonban nem tudott bejutni. Még egy rövid ideig kiabált, szitkozódott és hadonászott a karddal, majd miután meghallotta, hogy a nő rendőrt hív, autójával elhajtott.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfit felfegyverkezve elkövetett magánlaksértési kísérlettel vádolja, és ezért vele szemben büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Rovatok