Index Vakbarát Hírportál

Taxiban, gáz-riasztó pisztollyal rabolta ki a 17 éves drogdílert

2020. augusztus 10., hétfő 10:14 | aznap frissítve

Letöltendő börtönt kér a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészég arra a 23 éves férfira, aki még 2018 novemberében rabolt ki egy taxiban egy drogdílert, akit azzal csalt a helyszínre, hogy belengette, drogot szeretne tőle vásárolni.

Azzal az ürüggyel találkozott a sértettel, hogy kábítószert vesz tőle, ehelyett azonban kirabolta; a Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészég vádat emelt fegyveres rablás miatt, és letöltendő fegyházbüntetést indítványoz.

A vádlott 2018. november 30-án az esti órákban, a XIV. kerület, Újvilág utcában találkozott egy tizenhét éves fiúval, aki kábítószert szándékozott eladni a férfinak, majd beültek a vádlott ismerőse taxijának hátsó ülésére. A vádlott azonban a vásárlás helyett elővett egy lőfegyvernek látszó gáz-riasztó pisztolyt, és kirabolta a kiskorút, kábítószert, pénzt és mobiltelefont szerezve így.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2019 szeptemberében azonosította a támadót és elfogta. A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a vádlottat letöltendő fegyházbüntetésre, és tiltsa el a közügyektől.

A vádlott jelenleg letartóztatásban van.

Rovatok