Index Vakbarát Hírportál

Lőfegyvert kerestek, kokaint és 500 ezer forintot találtak a rendőrök

2020. augusztus 21., péntek 20:36

Kábítószergyanús anyagot és annak értékesítéséhez használatos tárgyakat foglaltak le a nyomozók egy pomázi férfinél, akihez eredetileg azért szálltak ki 2020. augusztus 18-án, mert a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályához eljutott információk alapján a férfi engedély nélküli lőfegyvereket tartott a lakásán.

A keddi akción Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztályának munkatársai, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei is jelen voltak, írja a rendőrség honlapja.

A házkutatás során lőfegyver ugyan nem, de nagyobb mennyiségű kábítószergyanús növényi származék, fehér kristályos por, illetve vödrök, műanyag tálak, vákuumcsomagoló gép, elektromos daráló, több száz üres önzáró tasak, több mobiltelefon és több mint félmillió forint is előkerült. A vizsgált fehér por az előzetes vegyészszakértői vélemény alapján kokain.

A nyomozók a 37 éves W. Rolandot kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Vele szemben az eljárást – őrizetbe vétele mellett – a Szentendrei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le.

Rovatok