Index Vakbarát Hírportál

Razzia volt a bulinegyedben, pultosnál és DJ-nél is találtak kábítószert

2020. augusztus 27., csütörtök 20:00

Ismét fokozott ellenőrzést tartottak a pesti éjszakában a főváros zsarui augusztus 14-én éjjel, írja a police.hu. Három belvárosi kerületben, az V., a VI. és a VII. kerületben jelent meg csaknem 300 egyenruhás és civil ruhás rendőr, akik együttműködtek a társszervek munkatársaival.

A műveletben részt vettek a BRFK közrendvédelmi főosztály egyenruhásai, a BRFK ideiglenes csapatszolgálati század állománya, a BRFK bűnügyi főosztály, a Készenléti Rendőrség állományából kollégák és az érintett kerületekből is érkeztek rendőrök.

Csatlakozott a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt., a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala népegészségügyi osztálya, a munkaügy, illetve a polgárőrség is. 

A Madách téren három szórakozóhelyet ellenőriztek, főként "kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények megelőzése és felfedése" miatt. A három szórakozóhelyből kettőnél találtak "ilyen jellegű problémát", írja a police.hu.

Az elsőnél egy pultos táskájából került elő két tabletta és egy csekély mennyiségű, alufóliába csomagolt, fehér por állagú anyag. Egy erre szolgáló készülék a helyszínen amfetaminszármazékként azonosította az anyagot. A nőt előállították. Egy másik szórakozóhelyen a DJ-nél "tártak fel jogsértést". 

A rendőrség azt is írta, hogy az akcióhoz úgynevezett mobil vezetési pontot állítottak fel, ami a BRFK tárgyalóbusza volt. Elérhető vele minden rendőri informatikai rendszer, több monitoron élő képet közvetít, a járőröző, mobil kamerás autó segítségével hangot is képes fogni. Így akár jó minőségű képet és hangot láthatnak a rendőrök egyszerre élőben, a parancsnokok instrukciókkal tudják ellátni az intézkedő rendőröket.

Összesen 519 gépkocsit ellenőriztek, kilenc embert elfogtak, hét főt előállítottak, 38 esetben szabtak ki helyszíni bírságot, és 19 esetben éltek feljelentéssel szabálysértés elkövetése miatt.

Rovatok