Index Vakbarát Hírportál

Két nap alatt elfogták a debreceni dohánybolti rablókat

2020. augusztus 29., szombat 08:46 | aznap frissítve

Két nap alatt elfogták azt a két fiatalt, akik augusztus 26-án kiraboltak egy dohányboltot Debrecenben, írja a Police.hu.

A rendőrséghez augusztus 26-án reggel fél 7 körül érkezett a bejelentés a rablásról. A két férfi 50 ezer forintot vitt el. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek.

A tanúk kihallgatása és a térfigyelő kamerák felvételei alapján hamar a 18 éves O. Richárdra és a 19 éves R. Józsefre terelődött a gyanú.

A két fiatalt Egerben fogta el a hajdú-bihari nyomozócsoport. Kihallgatták őket, bűnügyi őrizetbe kerültek, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Mindketten beismerték, hogy ők követték el a rablást. 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást velük szemben.

A rendőrség közben egy újabb debreceni dohányboltrablás elkövetőjét keresi. Egy férfi péntek este fegyverrel vagy annak utánzatával a kezében ment be egy dohányboltba, ahol a bevételt követelte az alkalmazottól. Az eladó 15 ezer forintot adott át a férfinak, aki ezután elmenekült. 

A feltételezett elkövető normál testalkatú, 60-65 év körüli férfi, aki világoskék inget, farmernadrágot, világosbarna színű cipőt, egy fekete sapkát és szájmaszkot viselt. A rablásról a biztonsági kamera felvételt készített.

Rovatok