Index Vakbarát Hírportál

Leszakadt a felsővezeték a Budapest-Győr vasútvonalon, jelentős a késés

2020. augusztus 29., szombat 20:35

A zivataros időben leszakadt felsővezeték miatt a Budapest-Győr vonalon is jelentős késésekre kell készülni - közölte a Mávinform szombat este az MTI-vel. Azt írták: Győr és Öttevény között szünetel a vonatközlekedés, mivel az egyik vágányon a felsővezeték is leszakadt egy szakaszon, a másik vágányon a felsővezetékre faágak estek.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon Győr és Öttevény között az esti órákban csak pótlóbuszokkal lehet utazni, a vezetékvizsgálatot várhatóan csak éjfél körül fejezik be. Ennek megfelelően indulhat majd újra a vonatközlekedés. A menetrendszerű vonatközlekedésre előreláthatólag vasárnap hajnaltól lehet számítani.

A viharos időben fa dőlt a vasúti pályára, ezért Dunakeszi és Göd, valamint Vácrátót és Vác között szünetel a vonatközlekedés - tájékoztatott szombaton kora este a Mávinform. A MÁV-Start pótlóbuszokat rendelt az utasok elszállításához. Szombat éjjel már arról tájékoztatták az MTI-t, hogy a Budapest-Vác vonalon Dunakeszi és Vác között várhatóan csak vasárnap hajnalban indulhat újra a vihar okozta károk miatt leállt vonatközlekedés.

Az éjszakai vonatok csak a Nyugati pályaudvar és Dunakeszi és vissza útvonalon közlekednek. Dunakeszi és Vác között pótlóbuszokkal lehet utazni. A vonal felső, Vác és Szob közötti szakaszán közlekednek a vonatok. Vácrátót és Vác, illetve Galgamácsa és Acsa-Erdőkürt között már nem kell pótlóbuszokkal utazni, újraindult a vonatközlekedés.

Rovatok