Index Vakbarát Hírportál

Két hete nem javítják, feltört a szennyvíz egy solymári csatornafedélnél

2020. augusztus 31., hétfő 13:22

Meglehetősen bizarr kép fogadja a solymári autósokat: a településük egyik viszonylag forgalmas útján egy meghibásodott csatornafedelet kell kerülgetniük, amelyet ma reggelre már a szennyvíz is ellepett. A nem mindennapi jelenségről a hvg.hu számolt be. Az úthiba úgy két héttel ezelőtt keletkezett a viharos időnek köszönhetően. Megoldani azonban azóta sem sikerült, a portál pedig újra a helyszínről tájékoztatta olvasóit, miszerint 

már nem csak egy elkerített csatornafedél akadályozza az arra járókat, hanem a szennyvíz is, amely feltört belőle.

Az önkormányzat a Magyar Közútra, a Magyar Közút a csatornahálózatot üzemeltető DAKÖV Kft.-re, a DAKÖV Kft. pedig a Magyar Közútra mutogat. A hvg.hu közben megtudta a Magyar Közút álláspontját, amely így szól: 

„A jogszabályok egyértelműen meghatározzák, hogy az ehhez hasonló csatornafedlap hibák javítása az érintett közműszolgáltató feladatkörébe tartozik. Társaságunk a mai napig nem kapott a DAKÖV Kft.-től kérelmet a hiba javításához kapcsolódóan. A csatornafedlap hibára figyelmeztető sávos terelőtáblák, továbbá a veszélyt jelző táblák kihelyezéséről intézkedtünk. A további beavatkozások a fentiek alapján továbbra is a DAKÖV Kft. hatáskörébe tartoznak.”

Rovatok