Index Vakbarát Hírportál

Egy hétéves kisfiú is meghalt a nyársapáti buszbalesetben

2020. szeptember 4., péntek 11:35

Péntek reggel hat embert gázolt el egy kisodródó kisbusz a Pest megyei Nyársapátnál egy megállóban. A történt balesetet a rendőrségtől kapott információink szerint az okozta, hogy egy kisbusz vezetője elveszítette uralmát a járműve fölött, és egy megállóban várakozók közé sodródott.

Egy hétéves kisfiú és egy 28 éves nő a helyszínen életét vesztette, egy 8 éves fiút és egy 9 éves lányt pedig súlyos sérülésekkel vittek egy budapesti és egy szegedi kórházba mentőhelikopterrel. Egy 16 éves fiút és egy 40 éves férfit mentőautó vitt be.

A mentésben a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat két speciális mentőegysége is részt vett. László Endre Márton, a szervezet alapítója az Indexnek elmondta, hogy gyermekorvosuk teljesített szolgálatot az egyik mentőhelikopteren is.

Az áldozatok nagy számát az magyarázza, hogy a reggeli órák miatt rengeteg gyerek várta a buszt, amely az iskolába vitte volna őket.

A szerencsétlenség méretét jelzi, hogy két mentőhelikoptert és nyolc mentőautót is a helyszínre kellett irányítani. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy egy 40 éves férfit és egy 16 éves fiút könnyű sérülésekkel szállítottak kórházba. 

(Borítókép: Ütközésben összetört kisbusznál helyszínelnek Nyársapát közelében, a 441-es út 7-es kilométerénél 2020. szeptember 4-én. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

Rovatok