Index Vakbarát Hírportál

A rendőrségre került a PIM és Demeter Szilárd zenésztársa közötti többmilliós szerződés ügye

2020. szeptember 4., péntek 13:39 | aznap frissítve

Polt Péter feljelentésként értékelte Vadai Ágnes kérdését. Az V. Kerületi Rendőrkapitányság dönti el, történt-e bűncselekmény.

Feljelentésként továbbította az V. Kerületi Rendőrkapitányságra Polt Péter legfőbb ügyész azt a kérdést, amelyet a DK-s Vadai Ágnestől kapott a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és a Doutdes Bt. közötti szerződés ügyében – derül ki a 444 cikkéből.

Augusztus elején a portál derítette ki, hogy a Demeter Szilárd vezette PIM 2020-ban összesen 6,6 millió forintot fizet a cégnek „stratégiai tanácsadó tevékenység” fejében. Ennek szépséghibája csak az, hogy Demeter Szilárd a Loyal nevű együttesben zenésztársa a Doutdes Bt. beltagjának, egyben a kormányközeli Századvég elemzőjének, ami felveti az összeférhetetlenség gyanúját. Vadai Ágnes kérdése is ezt firtatta, vagyis hogy felvetődik-e tiltott támogatás gyanúja a tanácsadói szerződés esetében.

Polt Péter válaszában jelezte, hogy átadta az ügyet a rendőrségnek. A legfőbb ügyész szerint az V. Kerületi Rendőrkapitányság feladata eldönteni, hogy felmerül-e bűncselekmény gyanúja. A 2016-ban alapított a Doutdes Bt. bevétele 2018-ig egyébként hárommillió forint volt.

(Borítókép: Demeter Szilárd. Fotó: Vajda János / MTI)

Rovatok