Index Vakbarát Hírportál

Rablótriót fogtak a rendőrök

2020. szeptember 9., szerda 09:06

Összeszokott rablóbandát kaptak el a rendőrök Budapesten. Az elfogásról a police.hu tájékoztat. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Vagyonvédelmi Osztályának és a BRFK XXII. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói dolgoztak össze 2020. szeptember 4-én este, amikor a Gyömrői úton megállítottak egy Opel Astrát. Az egyenruhások azt az információi kapták, hogy az autó utasai fél órával korábban betörtek egy zuglói társasház első emeleti lakásába.

A zsaruk az autó átvizsgálásakor ékszereket és több mint 11 ezer eurót találtak, melyeket valószínűleg egy Szederkényi utcai lakásból loptak el. A nyomozók megállapították, hogy a gépkocsi sofőrje, a 29 éves M. Dávid a rablások alatt a fuvarozáson túl a figyelő volt. Ő figyelmeztette társait, ha probléma adódott, hogy azok hagyják el az éppen kirabolt lakást. A rablásokat ténylegesen G. György és az 52 éves G. Kálmán hajtotta végre, a lakásokba általában egy ablak befeszítése után jutottak be. 

A rendőrök a három férfiről kiderítették, hogy egy januári budatétényi lakásbetörés is az ő munkájuk. Ekkor is az Opelt használták, melyet taxinak álcáztak, majd a rablás után a taxi jelzést eltávolították, és az autóra új rendszámot tettek.  

A három férfi lakásán mobiltelefonokat, műszaki cikkeket, ékszereket, elszámolási bizonylatokat, zálogjegyeket, csavarhúzókat és közel 400 ezer forintot foglaltak le, ezenfelül M. Dávidtól egy Toyota Prius gépkocsit – melyet a férfi jelenleg taxiként használ – és a zuglói betöréshez használt Opel Astrát is. 

Rovatok