Index Vakbarát Hírportál

Kedden kezdődik a fűtési szezon

2020. szeptember 14., hétfő 14:56

Országosan és Budapesten is szeptember 15-től indul a fűtési időszak, mely 2021. május 15-ig tart – közölte a Főtáv hétfőn az MTI-vel.

A fűtést mintegy 238 ezer fővárosi lakásban és a csaknem 7 ezer egyéb fogyasztónál indítják el holnaptól. A távhőszolgáltatás kötelező rendelkezésre állási időszaka szeptember 15-től május 15-ig tart országosan.

A Főtáv közleménye szerint, a fővárosi távhőrendszernek köszönhetően évente összesen 277 ezer tonna üvegházhatású gázzal kevesebb kerül a légkörbe, azaz ennyi a Főtáv károsanyag-kibocsátási megtakarítása. Hozzátették, hogy csak Budapesten mintegy 45 ezer gáz-, illetve szilárd tüzelésű háztartás távhőre kapcsolása évente megközelítőleg 67 ezer tonna szén-dioxid-kibocsátás-csökkenést eredményezne.

Ezenfelül a becslések alapján, éves szinten csaknem 80 tonnával kevesebb egyéb káros anyag kerülne a légkörbe, és minden tízezer szilárd tüzelésű lakás átállásával pedig összesen évi 13 tonna por kibocsátásától is mentesülne Budapest – olvasható a közleményben.

Rovatok