Index Vakbarát Hírportál

Megpróbálták lehúzni a drogot a vécén, de a budapesti rendőrök gyorsabbak voltak

2020. szeptember 19., szombat 09:27

Több hónapos nyomozás után a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya és a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitánysága nyomozói ütöttek rajta azon a főleg a külföldiekből álló bandán, amely a megalapozott gyanú szerint kokaint és marihuánát árult Budapesten, főleg az egyikük által üzemeltett szórakozóhelyen.

A 2020. szeptember 15-i akcióban egy nigériai és egy magyar állampolgárságú gyanúsítottat a VII. kerületben, az utcán fogták el a TEK műveleti egységének segítségével. Két nigériai állampolgáron a KR Bevetést Támogató Osztályával ütöttek rajta egy közeli lakásban. A gyanúsítottak a kábítószert megpróbálták lehúzni a vécén, de a rendőrök gyorsabbak voltak, és megakadályozták. Két további, menekülni próbáló gyanúsítottat szintén az utcán fogtak el az NNI nyomozói. Az egyik férfi nigériai állampolgár, a másiknál hamis útlevél volt, az ő személyazonosságát még tisztázzák.

A dealerektől összesen mintegy 380 gramm kokaint, két kilogramm marihuánát, csaknem kétmillió forint készpénzt, valamint a kokain tömbösítéséhez használt prést foglaltak le.

A kábítószerek feketepiaci értéke meghaladja a 14 millió forintot.

A KR NNI jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanújával vette őrizetbe a négy nigériai, a magyar és a még tisztázandó személyazonosságú külföldi férfit, akiknek letartóztatását a bíróság szeptember 18-án elrendelte. A kábítószerelosztóként használt szórakozóhelyet az önkormányzat bezáratta.

Rovatok