Index Vakbarát Hírportál

Házilag hamisította a pénzt a budapesti pár

2020. szeptember 21., hétfő 14:02

A két fiatalt Budapest X. kerületében tartóztatták le, még 2019 decemberében. A nyomozás szerint a 28 éves P. Ádám és 25 éves barátnője, B. Anett egy XI. kerületi lakásban készítettek hamis 50, 100 és 200 eurós, valamint tízezer forintos bankjegyeket, melyeket forgalomba is hoztak.

A házilag nyomtatott pénzzel 2019. december 15. és december 17-i elfogásuk között több alkalommal fizettek. Munkájuk „eredményét” nem sokáig „élvezhették”, mert egy  benzinkúton a P. Ádám által átadott hamis eurókat gyanúsnak találták, és feljelentést tettek a X. kerületi Rendőrkapitányságon.

Rövid nyomozás után a rendőrök 2019. december 17-én lakásukon elfogták a fiatal férfit és barátnőjét, ahol kutatást is tartottak. Az ingatlanban a nyomozók több száz hamis bankjegyet – hatezer eurót és 60 ezer forintot –, hamisításhoz szükséges nyomtatókat, patronokat, laptopot, papírvágó készüléket, sőt egy derékszög mérésére használt fémeszközt is találtak. A lefoglalt bankjegyekről a szakértő megállapította, hogy hamisak.

P. Ádám és B. Anett ellen pénzhamisítás bűntette gyanújával indult eljárás. A bíróság a feltételezett elkövetők letartóztatását elrendelte, majd később bűnügyi felügyelet alá helyezte őket. A nyomozás lezárulta után a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányság az iratokat átadta az illetékes ügyészség részére.

Rovatok