Index Vakbarát Hírportál

Folytatódik az Újratervezés program

2020. szeptember 28., hétfő 19:40

Október 1-jétől startolnak a struktúraváltó és átképző informatikai alapképzések az Újratervezés programban. A résztvevők Java-programozó, Webfejlesztő-frontend, tesztelő- vagy üzemeltetőképzés közül választhatnak az ujratervezes.nive.hu oldalon – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

A képzéseket négy képzőhely biztosítja, így a tanulók a képzések mellett a felnőttképzők közül is választaniuk kell az államilag támogatott struktúraváltó vagy átképző informatikai képzéseken.

azok vehetnek részt, akik sikeresen teljesítették az Újratervezés program május 25-én indított, ingyenes, 8 hetes alapozó informatikai képzését és az azt követő képességeket és idegen nyelvi ismereteket mérő kompetenciateszten is magas pontszámot értek el.

A felnőttképzésen résztvevők szeptember 1-jétől diákhitelt igényelhetnek a képzések finanszírozására és a megélhetési költségeik fedezésére, a hitel mértéke százezer forinttól 1,2 millió forintig terjed.

A gazdaságvédelmi akcióterv részeként május 25-én indult Újratervezés programra

61 977-en jelentkeztek, közülük 8871-en teljesítették sikeresen a záróvizsgát.

Rovatok